Start werkzaamheden BRISK

Nieuws

Tussen de Hondsrugweg en de Hettenheuvelweg komt een nieuwe groene buurt om te wonen en te werken: BRISK. Er komen 268 woningen, gemengd met kantoren, een buurtcentrum en een gezinshuis. In het midden van het complex komt een groen hof. Eind maart starten de werkzaamheden met de sloop van het bestaande gebouw. Eind mei is het sloopwerk klaar en start de nieuwbouw.

 

Wonen en werken in het groen

Brisk bestaat uit 5 gebouwen. Een daarvan heeft een 70 meter hoge woontoren. Er komen 102 sociale huurwoningen, 84 middeldure en 83 duurdere woningen. De woningen zijn ongeveer 50 tot 70 vierkante meter groot. Het aanbod varieert van studio’s tot huur- en koopwoningen voor gezinnen. In BRISK komt ook een buurtcentrum en een gezinshuis voor kinderen die uit huis zijn geplaatst. Middenin het complex komt een groen binnenhof waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen veilig buiten kunnen spelen op het toekomstige plein van de basisschool. Aan de kant van de Hondsrugweg komt ook 4.000 vierkante meter aan kantoren.

Start sloopwerkzaamheden

Eind maart start de aannemer met het slopen van het bestaande gebouw aan de Hettenheuvelweg 50. Dat gaat ongeveer 8 weken duren. Daarna starten de bouwwerkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden meet de aannemer op verschillende locaties of het geluid en de trillingen binnen de gestelde eisen blijven.

Woningen, kantoren en buurtvoorzieningen

BRISK is onderdeel van het nieuw stuk stad Amstel III. In Amstel III combineren we 10.000 nieuwe woningen met kantoren en buurtvoorzieningen. Ook willen we zorgen voor een veilige en duurzame openbare ruimte. Dit jaar bouwen we in Amstel III op volle kracht om in 2027 5.000 woningen klaar te hebben. BRISK is een van de vele bouwprojecten van Amstel III die dit jaar start.