Veelgestelde vragen

Hondsrugpark

Lees hier de meeste vragen die gesteld zijn voor meer informatie over wonen en werken in Hondsrugpark.

Inschrijven

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning in Hondsrugpark?

Via www.hondsrugpark.nl/inschrijven kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief hoor je welke woningen er in de verhuur of verkoop gaan. Let op: om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor de woningen moet je je altijd nog inschrijven op de website van het project zelf.

Ik heb me ingeschreven bij Hondsrugpark, ben ik nu ook ingeschreven voor een woning?

Nee, met een inschrijving via www.hondsrugpark.nl/inschrijven ben je alleen ingeschreven voor de nieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief word je als eerste geïnformeerd over nieuwe woningen die beschikbaar komen. We leggen in de nieuwsbrief uit waar je je voor deze woningen kunt inschrijven.

Hoe kom in aanmerking voor een woning?

Hoe kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning?

Allereerst raden we je aan om je in te schrijven bij Woningnet. Via dit platform worden de sociale huurwoningen van o.a. woningcorporaties Eigen Haard en de Alliantie in Amsterdam aangeboden.

Daarnaast is het ook slim je in te schrijven bij het woonplatform ZuidoostWoont. Hier worden alle nieuwbouwwoningen met een lage huur, middeldure huur én nieuwbouw huurwoningen in de vrije sector aangeboden. Meer informatie hierover vind je op ZuidoostWoont.

Hoe kom ik in aanmerking voor een vrijesector huurwoning?

Om als eerste op de hoogte te zijn wanneer nieuwe woningen in Hondsrugpark in verhuur gaan, kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws rondom Hondsrugpark en je ontvangt uiteraard bericht als er woningen in de verhuur gaan. We lichten dan ook het inschrijfproces voor deze woningen toe.

Met je nieuwsbriefinschrijving voor Hondsrugpark ben je niet automatisch ingeschreven voor een woningproject. Je moet je ook altijd nog inschrijven op de website van het project zelf. Dit kan vaak pas vlak voordat de verhuur start.

Daarnaast raden we je aan om je aan te melden bij woonplatform ZuidoostWoont. Hier worden betaalbare nieuwbouwwoningen aangeboden (sociale huur, middensegment, vrijesectorhuur).

Hoe kom ik in aanmerking voor een koopwoning?

Om als eerste op de hoogte te zijn wanneer er nieuwe woningen van Hondsrugpark in verkoop gaan, kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws rondom Hondsrugpark en je ontvangt uiteraard bericht als er woningen in verkoop gaan.

Planning

Wanneer gaan de eerste woningen in verkoop?

De eerste woningen van Hondsrugpark zijn onlangs in de verkoop gegaan.

Wanneer gaan de eerste woningen in verhuur?

De eerste woningen van Hondsrugpark zijn in januari 2022 in verhuur gegaan en in de zomer van 2022 opgeleverd. Het gaat om de huurwoningen van LIV de KARSP. Alle woningen zijn nu verhuurd. Via onze nieuwsbrief hoor je als eerste wanneer andere projecten in Hondsrugpark in verhuur gaan.

Woningen

Hoeveel woningen komen er in Hondsrugpark?

Er komen circa 5.000 woningen, verdeeld in zowel koop-, sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen.

Wat zijn de huurprijzen van de woningen?

In Hondsrugpark komen woningen in diverse prijsklassen: sociale huur, middel dure huur, vrije sector huur en koopwoningen. De sociale huurwoningen hebben een huurprijs tot €763,47 per maand (prijspeil 2022), de huurprijzen voor middeldure huur zijn van €900,00 tot €1.075 per maand (prijspeil 2022). Voor de vrije sector gelden geen huur-regulerende bepalingen, geen maximumprijzen en geen subsidie. Kijk voor meer informatie op de website van Zuidoostwoont.nl

Hebben alle woningen een eigen buitenruimte?

Een groot aantal appartementen krijgt een eigen buitenruimte. In een aantal gebouwen komen gedeelde buitenruimtes, zoals  dakterrassen en daktuinen.

De meest bijzondere buitenruimte is het Hondsrugpark. Dit stadspark wordt zo groot als circa 7 voetbalvelden. Hier is voor iedereen ruimte om fijn buiten te zijn, vlakbij huis. 

Hebben alle woningen een eigen parkeerplek?

Nee, Hondsrugpark heeft straks minder dan 1 parkeerplek per woning. Parkeerplekken nemen een hoop kostbare ruimte in, die we liever benutten voor groen en openbare voorzieningen. Bij een geselecteerd aantal appartementen heb je de mogelijkheid om een parkeerplek te huren. Daarnaast komen er verschillende deelauto’s, -scooters en -fietsen in het gebied en voldoende plek om je eigen fiets te stallen.

Hoe groot zijn de koopwoningen?

Dit verschilt per project. Informatie over de oppervlakte van de verschillende woningen vind je hier.

Hoe groot zijn de huurwoningen?

Dit verschilt per project. Informatie over de oppervlakte van de verschillende woningen vind je hier.

Komen er studentenwoningen?

Ja, in verschillende woongebouwen komen studentenwoningen. Zo realiseert B-Right 147 betaalbare (sociale huur) studentenwoningen aan de Hettenheuvelweg. Ook woningcorporatie Eigen Haard maakt plek voor de verhuur van studentenwoningen in Hondsrugpark in een gebouw gelegen aan de kruising Holterbergweg en Hessenbergweg.

Locatie

Hoeveel woningen komen er in Hondsrugpark?

Er komen circa 5.000 woningen, verdeeld in zowel koop-, sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen.

Waar ligt Hondsrugpark? Is het goed bereikbaar?

Hondsrugpark ligt tussen de IKEA en de Johan Cruijff Arena in Amsterdam Zuidoost, bij de huidige Hondsrugweg.

Hondsrugpark heeft een ideale ligging. Vlakbij de opritten van de A2 en de A9 waarmee je heel snel op de A1 en A10 rijdt. Vanaf station Amsterdam Bijlmer Arena op 5-10 minuten loopafstand pak je treinen en metro’s in alle richtingen. In minder dan 15 minuten sta je op Amsterdam Centraal, Schiphol of de Zuidas. Op 100 meter loopafstand ligt het metrostation Bullewijk met verbindingen naar de recreatieve Gaasperplas, de metroringlijn van Amsterdam en natuurgebied Gein.

Ondernemen / werken

Kan ik als ondernemer een ruimte huren/kopen in Hondsrugpark?

Ondernemers zijn van harte welkom in Hondsrugpark. Naast diverse kantoorgebouwen is er in verschillende gebouwen ruimte te huur voor horeca, culturele ondernemingen en winkels. Vooral ondernemers die een actieve bijdrage willen leveren aan het leven en de voorzieningen in Hondsrugpark zijn van harte welkom.

Ben je op zoek naar ruimte voor jouw onderneming? Laat dit dan weten via deze enquête. Zuidoost City verzamelt deze gegevens zodat de vastgoedpartijen, die actief zijn in Zuidoost, gemakkelijker in contact kunnen komen met lokale ondernemers.
Let op: het invullen van de enquête is geen garantie voor het verkrijgen van een bedrijfsruimte.

Langskomen in Hondrugpark

Wanneer kun je een woning bezichtigen?

Dit verschilt per project. Houd er rekening mee dat veel projecten nog in aanbouw zijn en dat bezichtigingen pas mogelijk zijn als het gebouw af is. Wel bieden sommige projecten de mogelijkheid om een modelwoning te bezoeken. Check de projectwebsite of neem contact op met de betreffende verhuurder/ makelaar als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn.