B-Right Urban Living: 400 sociale huurwoningen in Hondsrugpark

Nieuws

B-Right Urban Living gaat in Hondsrugpark een nieuwbouwcomplex met 400 sociale huurwoningen voor studenten, starters en young professionals realiseren. B-Right Urban Living heeft hiervoor een realisatieovereenkomst met de gemeente Amsterdam getekend. Naast woonruimte en horeca biedt het complex in de plint ook plaats aan gemeenschappelijke ruimtes zoals een gezamenlijke woonkamer, studeerkamer, gameroom en wasruimte.

Vierhonderd sociale huurwoningen variërend tussen de ca. 18 en ca. 40m2, algemene ruimtes, horeca, commerciële ruimtes, een omringde binnentuin, half verdiepte fietsenkelders en een innovatief mobiliteitsconcept, met de realisatie van het wooncomplex, gelegen aan de Hettenheuvelweg 8-10, speelt B-Right Urban Living in op de ontwikkelingen in Hondsrugpark, dé nieuwe stadswijk in Amsterdam om te wonen, te werken en te ondernemen.

Een eigentijds ontwerp, gekenmerkt door een grit van witte multifunctionele kubussen, omringen het gebouw en vormen samen met galerijen en buitenruimtes de basis voor de sociale structuur in het gebouw door het faciliteren van ontmoetingen en gezamenlijke activiteiten. Het zorgt ervoor dat het gebouw zich onderscheid van de buurtgebouwen en geeft een moderne identiteit aan de levendige en jonge bewonersgroep.

Het Hondsrugpark verandert de komende jaren van een kantoorwijk naar een levendige wijk met 5.000 stadswoningen, winkels, horeca en andere voorzieningen. Met de realisatie van dit nieuwe wooncomplex zal B-Right Urban Living een directe bijdrage leveren aan deze nieuwe wijk en de stad Amsterdam, waar een groot tekort is aan sociale huurwoningen voor jongeren en starters.

Na realisatie zal het complex in beheer genomen worden door Plaza Resident Services, net als B-Right Urban Living onderdeel van Mosaic World.

Lees er meer over in het nieuwsbericht van B-Right Urban Living