Start werkzaamheden Amstel NEXT

Nieuws

In april starten we met de sloop van het gebouw aan de Hettenheuvelweg 26, tussen de Hondsrugweg en de Holterbergweg. Het gebouw maakt plaats voor een gloednieuw kantoorgebouw met 10.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Medio mei is het sloopwerk klaar en start de nieuwbouw.

 

Sloopwerkzaamheden

Het slopen van het bestaande gebouw aan de Hettenheuvelweg 26 duurt ongeveer 4 weken, dus tot eind mei. Daarna starten de bouwwerkzaamheden.

Weinig hinder

Tijdens de werkzaamheden voert de aannemer op verschillende locaties metingen uit om te monitoren of het geluid en de trillingen binnen de gestelde eisen blijft.

Duurzaam kantoorgebouw

Op de begane grond komt er een openbaar toegankelijk bedrijfsrestaurant. Ook komen er 4 dakterrassen vol groen. Het gebouw wordt circulair: zo weinig mogelijk afval en uitstoot van schadelijke stoffen.

Bouwmotor Amstel III op volle kracht

Amstel NEXT is onderdeel van het nieuw stuk stad Amstel III waar we 10.000 woningen bouwen. Die mengen we met kantoren, buurtvoorzieningen en een veilige en duurzame openbare ruimte. Dit jaar draait de bouwmotor van Amstel III op volle kracht om onder meer 5.000 woningen klaar te hebben in 2027. Amstel NEXT is een van de vele bouwprojecten van Amstel III die dit jaar starten.