Intrillen damwanden en heipalen voor The Ensemble

Nieuws

De kantoren aan de Karspeldreef 14-16 zijn gesloopt en maken plaats voor 2 hoge torens: The Ensemble. In deze torens komen woningen, een jeugdtalentcentrum, een gezondheidscentrum, kantoren en horeca. De aannemer start op maandag 28 maart met het intrillen van damwanden. Dit gaat ongeveer 5 weken duren. Eind maart gaan ook de heipalen de grond in. In juni is het heiwerk klaar.

 

Aanbrengen damwanden

Op maandag 28 maart start de aannemer met het aanbrengen van de damwanden voor de volledige bouwkuip. Dit duurt 5 weken, op 2 mei zitten naar verwachting alle damwanden in de grond. Deze werkzaamheden zijn in de omgeving goed te horen. Tijdens de werkzaamheden meet de aannemer of het geluid en de trillingen binnen de gestelde eisen blijft.

Aanbrengen heipalen

Eind maart start de aannemer ook met het plaatsen van heipalen. Hierbij komen geen trillingen en minder geluid vrij. In juni is het heiwerk klaar. De aannemer werkt op werkdagen en zaterdagen van 7.00 uur tot 19.00 uur.

The Ensemble

Aan de Karspeldreef 14-16, vlakbij station Bullewijk, komt het nieuwbouwproject The Ensemble. Er komen 592 huurwoningen: 59 sociale huurwoningen, 415 middeldure woningen en 118 duurdere woningen. Op de eerste 6 verdiepingen komen een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, een fietsenmaker en commerciële ruimten voor bijvoorbeeld horeca of een sportschool. Het kantoordeel is 21.000 m2 groot. The Ensemble is onderdeel van het nieuwe stuk stad Amstel III. In Amstel III bouwen we 10.000 woningen en mengen we deze met kantoren, buurtvoorzieningen en een veilige en duurzame openbare ruimte. Dit jaar draait de bouwmotor van Amstel III op volle kracht om 5.000 woningen in 2027 klaar te hebben.