Bouw 270 nieuwe woningen BRISK gestart

Nieuws

Begin juli is de bouw van het nieuwe complex BRISK gestart! BRISK bestaat uit 5 gebouwen, met een 70 meter hoge toren als blikvanger, en een groen binnenhof. In de gebouwen komen 270 woningen, maar ook kantoren, een gezinshuis en een participatiecentrum.

 

187 van de nieuwe woningen zijn sociale en middeldure woningen. Daarmee wordt in dit stadsdeel een volgende stap gezet om een complete stadswijk te maken voor iedereen.

Wonen en werken in het groen

BRISK ligt in de nieuwe stadswijk Amstel III, waar Hondsrugpark onderdeel van is. Naast de 270 huur- en koopwoningen, komt er ook een gezinshuis voor uit huis geplaatste kinderen en een participatiecentrum. Langs de Hondsrugweg komt 4.000 vierkante meter aan kantoren. Met het groene binnenhof en de ligging langs het toekomstige Hondsrugpark, wordt het een groene buurt met veel buurtgevoel waar kinderen buiten kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Veel sociale en middeldure woningen

Er komen 103 sociale huurwoningen en 84 middeldure huurwoningen die verhuurd worden via woningbouwcorporatie de Alliantie. Daarnaast komen er 72 koopappartementen en 11 eengezinswoningen met een eigen voordeur aan een groen binnenhof. Deze woningen worden verkocht via Synchroon. De oplevering van de woningen staat gepland voor midden 2025.

Duurzame woningen

De woningen worden gasvrij en natuurinclusief gebouwd. Er komen waterbuffers om regen op te vangen. En voor de gevel van de toren op de hoek van de Hettenheuvelweg met het Hondsrugpark, wordt een circulaire keramische tegel gebruikt. Het groene binnenhof draagt bij aan de biodiversiteit.