Alle damwanden en heipalen zitten in de grond voor The Ensemble: 2 hoge torens met 592 woningen en verschillende voorzieningen. De aannemer gaat nu aan de slag met het uitgraven van de bouwkuip. Dat duurt tot begin 2023.

Uitgraven grond

Het uitgraven van de hele bouwkuip gebeurt in 2 fasen. Eerst graaft de aannemer droge grond uit de bouwkuip weg tot aan het grondwaterniveau. Daarna gaat hij natte grond uitgraven onder het grondwaterniveau.

De aannemer voert elke dag de uitgegraven grond af. Bij het droog uitgraven zijn er ongeveer 32 transporten per dag nodig. Bij het nat uitgraven gebruikt de aannemer vloeistofdichte vrachtwagens. Dan zijn er ongeveer 35 transporten per dag nodig. De graafwerkzaamheden in de droge grond zijn uiterlijk 21 augustus klaar. Het nat ontgraven duurt tot begin 2023.

In deze periode zijn er veel transporten in de omgeving. Om te zorgen dat dit veilig gebeurt, zet de aannemer verkeersregelaars in. De aannemer werkt van maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 19.00 uur.

The Ensemble

Het nieuwbouwproject The Ensemble komt aan de Karspeldreef 14-16, vlakbij station Bullewijk. Er komen 592 huurwoningen: 59 sociale huurwoningen, 415 middeldure woningen en 118 duurdere woningen. Op de eerste 6 verdiepingen komen een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, een fietsenmaker en commerciële ruimten voor bijvoorbeeld horeca of een gym. Het kantoordeel is 21.000 vierkante meter groot. Het gebouw is klaar in 2025.

The Ensemble is onderdeel van de stadswijk Amstel III. We gaan hier 10.000 woningen bouwen en mengen met kantoren, buurtvoorzieningen en een veilige en duurzame openbare ruimte.

Wilt u meer weten over wonen en werken in The Ensemble? Kom dan in augustus en september langs bij een van onze informatiekramen.

Contact

Vragen over de bouw:

Aannemer Cordeel
info@cordeel.eu
00 32 3710 5594

Andere vragen:

amstel3@amsterdam.nl