Met veel plezier werken Graziella en Virgill al een aantal jaar aan de lokale gebiedscommunicatie van Hondsrugpark. En dat werpt z’n vruchten af. Vandaag blikken ze terug op 2022 en kijken ze alvast vooruit naar 2023. “In 2022 was het doel om de stadswijk Hondsrugpark nog meer in de haarvaten van Zuidoost te laten landen. Om de mogelijkheden van dit vernieuwde deel van Bullewijk op het gebied van wonen, werken, ondernemen én recreëren onder de aandacht te brengen van toekomstige bewoners zijn we het hele jaar offline en online op verschillende manieren zichtbaar geweest.”

Nieuw beeldmerk
Het vernieuwde beeldmerk van Hondsrugpark is deel uit gaan maken van alle uitingen op onze sociale media kanalen. Met als resultaat een vernieuwde look op Instagram en Facebook en een toename van het aantal volgers met bijna 30%. Onze flyers waren in honderden brievenbussen te vinden.

Rondleidingen
Ook dit jaar konden geïnteresseerden wederom meelopen met de rondleidingen door Hondsrugpark en daar werd veel gebruik van gemaakt. Daar gaan we volgend jaar zeker mee door! In The Last Mile stonden wij klaar om in gesprek te gaan met woningzoekenden over hun woon- en ondernemerswensen. Ben je benieuwd naar de maquette van het gebied? Kom dan zeker een keer langs!

Southeast Parade
Met veel plezier kijken we terug op de Southeast Parade, waar we dit jaar voor het eerst (en niet voor het laatst!) mee samenwerkten. De vrolijkste parade van Zuidoost trok door de stadswijk en werd verwelkomt door een DJ op de hoogwerker All Rise. Ook bundelden we dit jaar de krachten met Zuidoost City en de gemeente Amsterdam; zo stonden we diverse keren op de markt van Reigersbos en de Poort om marktbezoekers informatie over wonen in Amstel 3 en Hondsrugpark te geven.

Voetbalcup
In juni werd, in samenwerking met voetbalvereniging Zuidoost United, de tweede editie van de succesvolle Hondsrugpark voetbalcup georganiseerd. Twintig teams namen het op deze zeer hete dag tegen elkaar op. Een prachtige mix van verschillende spelers in het stadsdeel die -op het veld en langs de lijn- genoten van voetbal en van elkaar.

Eerste bewoners
Een bijzondere mijlpaal: de eerste bewoners van Hondsrugpark betrokken hun woning in KARSP, het eerste appartementencomplex in de wijk. Ruim 30% van de bewoners komt uit Zuidoost. Rondom de eerste bewoonster van Hondsrugpark, Sarah, is een nieuwe campagne voor Hondsrugpark ontworpen die ook in 2023 op verschillende manieren zichtbaar zal zijn in dit deel van Amsterdam. Ook in 2023 kun je niet om ons heen!