Eerste 380 nieuwe bewoners in nieuwe stadswijk Hondsrugpark is een feit!

Wethouder Reinier van Dantzig opent samen met de eerste bewoner Sarah het gloednieuwe complex LIV De KARSP bij station Bullewijk, van institutioneel belegger in Europees vastgoed Orange Capital Partners, gerealiseerd door woningbouworganisatie Wonam. De bewoners kregen een warm welkom geheel in stijl van Amsterdam-Zuidoost met muziek, kunst en eten en drinken.

Wethouder Reinier van Dantzig: “Dit hele gebied verandert de komende jaren van kantorenwijk naar een levendig woon-werkgebied. De appartementen van LIV de KARSP zijn de eerste woningen van de nieuwe stadswijk Hondsrugpark. Een prachtig begin van wonen op een toplocatie in de nabijheid van openbaar vervoer.”

Gereguleerde middenhuurwoningen
 ‘LIV De KARSP ligt vlakbij station Bullewijk en bestaat uit twee gelijk uitziende nieuwe woontorens van circa 70 en 50 meter hoog. Het complex telt 274 huurappartementen: 28 sociale huurwoningen, 164 middenhuurwoningen en 82 vrije sector huurwoningen. In de erfpachtvoorwaarden is vastgelegd dat de sociale en de middenhuurwoningen voor tenminste 28 jaar binnen dit segment worden verhuurd. De woningen hebben het energielabel A tot A ++. In de parkeergarage van het complex staan twee elektrische deelauto’s, die te reserveren zijn via een speciale app. ‘LIV De KARSP ‘werd in half juni opgeleverd en alle woningen zijn op 1 september verhuurd.

Woningen voor Zuidoosters
Zuidoost staat voor een omvangrijke vernieuwingsopgave: 30.000 nieuwe woningen tot 2040, ook voor mensen uit Zuidoost. Orange Capital Partners maakte met de gemeente afspraken om bij de toewijzing van de woningen voorrang te geven aan mensen uit Zuidoost, bij de sociale woningen kregen mensen die werkzaam zijn in de zorg of het onderwijs voorrang. Met de realisatie van ‘LIV De KARSP’ hebben ongeveer 115 Zuidoosters kunnen doorstromen naar een nieuwe woning. Victor van Bommel, CEO van Orange Capital Partners: “We zijn blij met de oplevering van dit unieke appartementencomplex dat door Wonam is gerealiseerd. We zijn trots dat we door de goede samenwerking met de gemeente Amsterdam afspraken hebben kunnen maken over de toewijzing van de woningen. En met resultaat: ruim 25% van de nieuwe bewoners komt uit Amsterdam-Zuidoost. Zo zorgen we er samen voor dat de bewoners uit de Bijlmer ook kunnen profiteren van de gebiedsontwikkeling en de vele nieuwbouwprojecten in hun wijk. En in hun wijk kunnen blijven wonen dichtbij familie en vrienden.” Tegelijk met de bouw van veel woningen komen er ook veel buurtvoorzieningen, zoals scholen, gezondheidscentra, buurtkamers, jongerentalentencentrum, apotheek, kinderopvang en sportfaciliteiten. En het gebied wordt groener, veel groener: de Hondsrugweg wordt omgetoverd tot een enorm stadspark.

Robert Kohsiek, Directeur Wonam: “Mooi om te zien dat een idee, dat eind 2016 is geboren, al medio 2022 kan leiden tot bewoonde woningen. Een voorbeeld van hoe je door goede samenwerking snelheid en impact kunt maken met elkaar. De samenwerking met andere ontwikkelaars, beleggers en corporaties maken van Hondsrugpark binnen afzienbare tijd een complete stadswijk”.