Hoera! Certitudo Capital heeft de omgevingsvergunning verkregen voor de realisatie van het project `&Amsterdam’ in Hondsrugpark.

Met de bouw van &Amsterdam (gelegen aan de Hettenheuvelweg 12, 14 en 16) worden 561 nieuwe huurwoningen toegevoegd. De woningen variëren van studio’s en duplexwoningen tot twee-, drie- een vierkamerappartementen met oppervlaktes van ca. 31 m2 tot 120 m2. De woningen zijn voorzien van een privé buitenruimte of gezamenlijke binnentuin. Minimaal 25% van de woningen worden beschikbaar gesteld aan bewoners uit Amsterdam Zuidoost of aan personen met een sleutelberoep in de zorg, onderwijs of de brandweer. Naast woningen, wordt er ook 1000 m2 aan voorzieningen gerealiseerd.

Arno van den Thillart, Directeur Projectontwikkeling Certitudo Capital: “Wij werken intensief samen met zowel andere projectontwikkelaars als gemeente Amsterdam om aan de gebiedstransformatie Amstel III invulling te geven. Het verkrijgen van deze omgevingsvergunning is een belangrijke mijlpaal. De komende maanden werken we hard aan het voorbereiden van de daadwerkelijke start bouw van dit project. De prognose is om eind 2023 te starten met de bouw en het volledige project in 2026 op te leveren.”