v.l.n.r. Gerard Kohsiek (Wonam), wethouder Van Dantzig gemeente Amsterdam, Kevin De Hainaut (Cordeel), Tom de Raedt (Great Grey Investments), Angelo Bromet (Prospect Eleven), Ewout Luykx (Great Grey Investments) en Mark Kuijpers (Greystar) luiden gezamenlijk de start bouw in van mixed-use hoogbouwontwikkeling The Ensemble in Amsterdam Zuidoost (Amstel III).

Bouw The Ensemble is officieel gestart

De bouw van The Ensemble is gestart. Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw van de gemeente Amsterdam, gaf op 12 september het officiële startsein van de bouw. In deze woontoren, een ontwikkeling van Great Grey Investments en Wonam, komen 592 huurwoningen. De woningen worden gebouwd in 2 bijna energieneutrale torens van 115 en 95 meter.

Wonen in The Ensemble

In The Ensemble komen studio’s, twee-, drie- en vierkamerappartementen: in totaal 59 sociale, 415 middeldure en 118 duurdere woningen. Deze woningen worden medio 2025 opgeleverd. The Ensemble wordt een van de grootste en meest duurzame woongebouwen van Nederland. De woningen worden verwarmd en gekoeld met duurzame warmte- en koudebronnen. De daken en luifels krijgen groen en zonnepanelen. Wil je op de hoogte blijven van het toekomstige aanbod in Hondsrugpark, meld je dan hier aan:

INSCHRIJVEN

Niet alleen wonen

Naast woningen komen er in The Ensemble ook andere voorzieningen, zoals een talentenhuis voor jongeren, een gezondheidscentrum met apotheek en een fietsenmaker. Bewoners voelen zich hier straks  thuis, met voorzieningen binnen handbereik. Ook komt er 21.000 vierkante meter kantoorruimte bij en een parkeergarage voor 2.350 fietsen en 239 auto’s.

Met de uiteenlopende hoeveelheid maatschappelijke voorzieningen gericht op ontmoeten en verblijven wordt The Ensemble een thuis voor de buurt. Dit maakt The Ensemble een impactvolle ontwikkeling voor niet alleen Hondsrugpark, maar heel Zuidoost. De bouw van The Ensemble wordt vastgelegd op film. Deze film zal op verschillende scholen in Zuidoost vertoond worden om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de bouw. Want banen in de bouw zijn er genoeg.

Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw en Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam: “We maken goed tempo in Amstel III om een nieuwe woonwijk aan Amsterdam toe te voegen. The Ensemble is een van de projecten waar we trots op mogen zijn. Betaalbare woningen met een lage energierekening. Met de combinatie wonen, werken en voorzieningen bouwen we voort op de visie voor Amsterdam waar we niet alleen huizen bouwen maar ook een samenleving.”

Artist impression The Ensemble