Deze week spraken wij met Lennard, een van de eigenaren van ArenaFysio. ArenaFysio is al een tijdje te vinden in Hondsrugpark. Na een flinke groei, verhuisde het bedrijf vorig najaar van de Hogehilweg naar een groter pand aan de Hullenbergweg 250. Hier kan ArenaFysio veel meer bieden dan voorheen. Er is een gym waar mensen na een blessure of revalidatie kunnen trainen met een fysiotherapeut. Maar dat niet alleen, er is ook een diëtist, een bekkenoefentherapeut, een aantal personal trainers, en er zijn plannen voor een sportarts. In hetzelfde pand is ook de huisartsenpraktijk Hondsrugpark Gezond tijdelijk gevestigd totdat hun gezondheidscentrum aan de Karspeldreef gereed is. Ook verloskundigenpraktijk Vida houdt hier spreekuur.

Lennard geeft aan dat de gezamenlijke wachtruimte in dezelfde ruimte is als de gym. Wanneer je hier in de wachtruimte zit, word je niet geconfronteerd met ziekte, maar juist met gezondheid. Dit omdat je allemaal mensen om je heen ziet trainen. “Niet iedereen zal het misschien zo opvatten, maar we horen wel dat het mensen motiveert als je leeftijdsgenoten ziet sporten. De huisartsen die hier werken vinden bewegen ook heel belangrijk. Daarom hebben we korte lijntjes met ze.” zegt Lennard. “We zien het trainen, bewegen en coachen als een belangrijk aspect van revalidatie. Ons motto is dan ook: movement is medicine!”

ArenaFysio zit net om het hoekje achter het Bullewijkpad. Dus niet middenin de verbouwingen van Hondsrugpark. Lennard en zijn collega’s gingen laatst lunchen bij Restaurant Bullewijck. “Dat is toch wel even wat anders. Je kijkt daar echt uit op de bouwplaatsen. Dan zien je pas hoeveel er eigenlijk gebouwd wordt,” zegt Lennard lachend. “Maar het wordt wel enorm gaaf! Ik denk dat er een hele creatieve vibe gaat komen hier in Hondsrugpark, de vibe die we al kennen in Zuidoost.’

Lennard kijkt uit naar de aanleg van het park en de mooie combinatie van gebouwen, groen, diversiteit en creativiteit. “We zijn in gesprek met de gemeente over een beweegroute door het park, bijvoorbeeld met klimrekken.” Ook vindt Lennard het belangrijk dat de scheidslijn tussen Hondsrugpark en de rest van Zuidoost klein is. “Zo organiseren we bijvoorbeeld bootcamps bij Sportpark Bijlmer en geven we spreekuren bij de sportverenigingen in Bijlmer Sportpark.”

Op de vraag hoe hij hoopt dat Hondsrugpark er over vijf jaar uitziet, antwoordt Lennard: “Ik hoop dat het straks een mooi geheel wordt, met het DNA van Zuidoost. Dat de creativiteit en diversiteit zichtbaar is in de wijk. Qua mensen, maar ook qua look en feel. En dat wij, ArenaFysio, dé plek zijn voor gezondheid. Waar iedereen welkom is met welke gezondheidsvraag dan ook!”