Voor de serie “De mensen achter Amstel III” gaat ZO!City in gesprek met de mensen achter de transformatie van het gebied. Wat zijn hun  wensen, belangen en dromen voor Amstel III? Dit keer aan het woord: Ebe Treffers.

Wat is je rol in Amstel III?
Binnen Wonam ben ik als adjunct directeur Acquisitie & Transformatie onder meer actief in het gebied rond metrostation Bullewijk. Ik heb onze nieuwbouwontwikkeling KARSP aan de Karspeldreef 4 opgestart, een huurwoningenprojecten van 274 voornamelijk middeldure huurwoningen voor onze beleggingsportefeuille. KARSP is het eerste nieuwbouwproject dat hier in aanbouw is gegaan, vanaf 2022 wonen hier de eerste mensen.
Verder ben ik bestuurslid bij Stichting Hondsrugpark; een samenwerking van zes vastgoedpartijen die actief zijn in het Amstel III deelgebied tussen IKEA en ArenA om de naamsbekendheid en het imago van dit deel van Amsterdam te versterken.
Tot slot ben ik samen met Graziëlla Hunsel Rivero sinds 1 januari bestuurslid van ZO!City geworden, aangevuld met de oprichter van ZO!City Saskia Beer. Een interessante klus, mede ook door de beoogde fusie met VAZO en Zuidoost Partners, waarover we nu in gesprek zijn, in samenspraak met de gemeente Amsterdam. Door deze beoogde fusie kunnen we nog beter activiteiten, plannen en initiatieven bekend maken bij een breed publiek.

Waar ben je nu mee bezig?
Als Stichting Hondsrugpark willen we zorgen dat veel meer mensen uit Zuidoost en de rest van Amsterdam het gebied tussen ArenA en Ikea op het netvlies krijgen als aantrekkelijke wijk om te wonen, werken en te recreëren. Een wijk met een eigen karakter in Amsterdam, waar moderne stedelijke gebouwen rond een toekomstig park komen te staan. Nu de eerste projecten in aanbouw zijn, wordt dit voor geïnteresseerden steeds concreter. We attenderen mensen op het Hondsrugpark door het voortdurend vernieuwen van de website, met een digitale maquette die al een goed beeld geeft van de gebouwen en het park en het organiseren van placemaking-activiteiten die nu al veel mensen naar dit gebied trekken. Denk aan evenementen zoals het Freezone Festival dat vorig jaar plaatsvond op een afgezet deel van de Hondsrugweg. Waar mogelijk werken we samen met partijen uit de buurt. Samen met onze kwartiermaker Chiel leggen we zoveel mogelijk de verbinding met actieve partijen in de Bijlmer.
Wat ik ook belangrijk vind is dat we samen met o.a. ZO!City buurtparticipatiebijeenkomsten organiseren, zodat we nu al weten welke behoefte er is aan bijvoorbeeld voorzieningen in het nieuwe Hondsrugparkgebied.

Wat is je (persoonlijke) toekomstdroom voor Amstel III?
Dat de gemeenteraad eind dit jaar daadwerkelijk besluit dat de Hondsrugweg wordt vervangen door het Hondsrugpark. Een belangrijke groene drager voor onze nieuwe woon-werkwijk. Een wijk die tegelijkertijd ook weer symbool staat voor de aantrekkingskracht die Zuidoost steeds meer krijgt op Amsterdammers en anderen. Ik voorzie dat dit een wijk is waar mensen afspreken in het Hondsrugpark en dan bedenken hoe mooi is het als je hier, in een van de meest levendige nieuwe wijken van Amsterdam, kunt wonen of werken.

Dit interview verscheen eerder op de website van Transform City
Meer weten over alle ontwikkelingen in Amstel III? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van ZO!City