VIDEO: Streetart Frankey en wethouder onthullen Autoprikker

“Asfalt eruit, groen erin! Op dit verouderde kantorenterrein komt straks een nieuwe wijk voor wonen en werken. Het zou fantastisch zijn voor de toekomstige bewoners als er op deze plek een park komt. Dit geweldige kunstwerk van Streetart Frankey maakt deze plek nu alvast een stuk mooier!” Met die woorden onthulde wethouder Laurens Ivens op donderdag 29 oktober het kunstwerk. Bekijk de video: 

Over het kunstwerk
Amsterdam wil autoluwer worden: OV, fietsen en wandelen krijgen voorrang boven de auto. En Amsterdam wil groener worden, met parken zoals het Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost. De stad wil ook meer woningen bouwen: voor jong en oud, voor grote en kleine huishoudens, in de sociale- en middeldure huur en koop. En de gemeente wil tot slot dat kunst en cultuur juist in stadsdeel Zuidoost een impuls krijgt. Met het kunstwerk van Streetart Frankey in Hondsrugpark, krijgt Zuidoost haar eigen culturele trekker.

Al die gemeentelijke ambities komen samen in het kunstwerk aan de Hondsrugweg. Een grote pin, waar je normaal de horecabonnetjes aan prikt die afgehandeld zijn, levensgroot met daarop drie auto’s geprikt. Symbolisch voor de nieuwe mobiliteitsconcepten die de mogelijkheid bieden om de bestaande infrastructuur af te schalen en meer ruimte te bieden voor hoogwaardig groen. De vernieuwde wijk komt rondom het Stadspark Hondsrugpark, het nieuwe groene hart van de wijk. Daar kun je straks wandelen, sporten, picknicken en van de zon en de buitenlucht genieten.

De Autoprikker is mogelijk gemaakt door Stichting Hondsrugpark (Wonam, Vastint, COD, Certitudo Capital, Synchroon, DUQER en Amvest) en citymarketingbureau ZuidoostPartners.