Hondsrugpark krijgt kunstwerk van Streetart Frankey

Wethouder Laurens Ivens onthult op donderdag 29 oktober de Autoprikker. Een creatie van Streetart Frankey, die onlangs nog naam maakte met een lego-versie van André Hazes op de DamDe Autoprikker – met drie echte auto’s op een prikker – is een statement voor een groenere stad met meer parken en minder auto’s. Dit past goed bij het toekomstige Hondsrugpark. Het werk komt dan ook te staan langs de Hondsrugweg in Amsterdam Zuidoost.

Bekijk de videoreportage
Het liefst zouden we iedereen uitnodigen om bij de onthulling aanwezig te zijn. Helaas laten de corona-maatregelen dit niet toe. Vrijdag 30 oktober verschijnt er een videoreportage van de onthulling op deze website.

Over het kunstwerk
Amsterdam wil autoluwer worden: OV, fietsen en wandelen krijgen voorrang boven de auto. En Amsterdam wil groener worden, met parken zoals het Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost. De stad wil ook meer woningen bouwen: voor jong en oud, voor grote en kleine huishoudens, in de sociale- en middeldure huur en koop. En de gemeente wil tot slot dat kunst en cultuur juist in stadsdeel Zuidoost een impuls krijgt.
Met het kunstwerk van Streetart Frankey in Hondsrugpark, krijgt Zuidoost haar eigen culturele trekker.

Al die gemeentelijke ambities komen samen in het kunstwerk aan de Hondsrugweg. Een grote pin, waar je normaal de horecabonnetjes aan prikt die afgehandeld zijn, levensgroot met daarop drie auto’s geprikt. Symbolisch voor de nieuwe mobiliteitsconcepten die de mogelijkheid bieden om de bestaande infrastructuur af te schalen en meer ruimte te bieden voor hoogwaardig groen. De vernieuwde wijk komt rondom het Stadspark Hondsrugpark, het nieuwe groene hart van de wijk. Daar kun je straks wandelen, sporten, picknicken en van de zon en de buitenlucht genieten.

De Autoprikker is gefinancierd door citymarketingbureau ZuidoostPartners en Stichting Hondsrugpark.