Start werkzaamheden The Ensemble

De kantoorgebouwen aan de Karspeldreef 14 en 16 maken plaats voor The Ensemble. Hier komen 2 hoge torens van 115 en 95 meter hoog met huurwoningen, kantoren en voorzieningen. De sloop van de bestaande gebouwen is in volle gang, zodat in april de nieuwbouw kan starten.

 

The Ensemble

In de 2 nieuwe torens komen 592 nieuwe huurwoningen in verschillende groottes en prijzen: 59 sociale huurwoningen, 415 middeldure woningen en 118 vrije sectorwoningen.

Op de eerste 6 verdiepingen komen voorzieningen zoals een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, een fietsenmaker, en commerciële ruimten voor horeca of een gym. Ook komt er 21.000 m2 aan kantoren.

Start sloopwerkzaamheden

De aannemer heeft het bouwterrein ingericht met bouwhekken en een bouwkeet en is nu de bestaande gebouwen aan het slopen. Dit houdt onder meer in het verwijderen van herbruikbare materialen, slopen van het gebouw en de fundering, en het afvoeren van het gesloopte materiaal. De sloopwerkzaamheden duren ongeveer 12 weken. Daarna begint de bouw van de nieuwe torens.

Wil je meer weten, kijk dan voor meer informatie op de website van de gemeente.