Met Ruby Gardens breidt Vastint woon- en werkgebied van Amsterdam Zuidoost uit

Vastint Netherlands heeft met de Gemeente Amsterdam een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van Ruby Gardens. Moderne kantoren, huurwoningen en openbare voorzieningen zoals een restaurant en buurtkamer, allemaal samen in één gebouw. Ruby Gardens komt te liggen aan het toekomstige Hondsrugpark dat onderdeel is van de levendige stadswijk Amstel III. De start van de bouw van Ruby Gardens is gepland voor 2022.

Ruby Gardens
Vastint Netherlands gaat het bestaande gedateerde kantoorgebouw aan de Hullenbergweg 1-3 duurzaam en circulair slopen om plaats te maken voor de ontwikkeling van 20.000 m2 aan hoogwaardige kantoorruimte, 102 (huur-)appartementen, een ondergrondse parkeergarage van 5.000 m2 en openbare voorzieningen op de begane grond.

De begane grond wordt van alle gemakken voorzien met gedeelde voorzieningen zoals een restaurant, informele werkplekken, een koffiebar en biedt speciale ruimten voor vergaderingen, kleinschalige seminars en een buurtkamer. De voorzieningen zijn toegankelijk voor iedereen: huurders, bewoners en bezoekers kunnen in Ruby Gardens ontspannen, werken en netwerken. Een platform om mensen te verbinden en een gemeenschap te creëren. De ruimte krijgt de sfeer van een lounge: gastvrij, warm, gezellig, uitnodigend, weldoordacht en functioneel.

Het toekomstige Hondsrugpark wordt middels een interne route door Ruby Gardens gekoppeld aan de gemeenschappelijke binnentuin van het achterliggende kantorencomplex, waar Vastint ook eigenaar van is. Vastint benadrukt hiermee het groene karakter van de omgeving en beide projecten.

Amstel III
Ruby Gardens is onderdeel van Amstel III, het gebied gelegen tussen de Johan Cruijff ArenA, Amsterdam UMC-locatie AMC, de A9 en het spoor. Het huidige monofunctionele kantorengebied wordt de komende jaren verandert in een levendige stadswijk waar je kunt wonen, werken en ontspannen. De komende jaren worden hier circa 10.000 woningen gebouwd, samen met ondersteunende voorzieningen zoals scholen, supermarkten, winkels, etc.