Nieuw project met 560 woningen: &Amsterdam

Certitudo Capital en de gemeente Amsterdam ondertekenen een overeenkomst voor de ontwikkeling aan de Hettenheuvelweg 12, 14 en 16 in de levendige Amsterdamse stadswijk Amstel III te Amsterdam-Zuidoost.

Aan het Hondsrugpark ontwikkelt Certitudo Capital 560 woningen – een aanzienlijk deel van de 1.600 woningen die Certitudo Capital hier in totaal zal bouwen – alsmede 1.000 m2 voorzieningen en een openbare ondergrondse parkeervoorziening. Deze mixed-use gebiedsontwikkeling draagt de naam &Amsterdam en belooft het bruisende, groene middelpunt van de wijk te worden. &Amsterdam wordt als één van de eerste volgens de BENG-norm (bijna energieneutrale gebouwen) ontwikkeld. Certitudo Capital onderstreept met &Amsterdam de ambitie van gemeente Amsterdam om in Amsterdam-Zuidoost het woongebied uit te breiden en op verschillende niveaus een groene en duurzame stad te creëren. 

&Amsterdam
&Amsterdam wordt een multifunctioneel gebied waar het Amsterdamse communitygevoel volop ruimte krijgt. Bij &Amsterdam in de nieuwe Hondsrugparkbuurt komt veel samen, namelijk wonen & werken, inspanning & ontspanning, stedelijke ambiance & buitenleven, kleurrijk & energiek, vrije sector & sociale huur. Hierdoor ontstaat volop ruimte voor een typisch Amsterdamse wijk, met een gezellig koffietentje, een kroegje of een biologische supermarkt in de buurt. &Amsterdam zelf omarmt een openbaar toegankelijk binnenhof en een privaat voor bewoners toegankelijke binnentuin. Toekomstige bewoners profiteren bovendien van een vooruitstrevend mobiliteitsplan waarmee zij gebruik kunnen maken van deelauto’s en laadstations voor elektrische auto’s. Kortom, &Amsterdam wordt een toekomstbestendige en hoogwaardige woonomgeving welke een gevarieerde doelgroep zal aantrekken.

De ontwikkeling ligt aan het toekomstige Hondsrugpark: een moderne, groene en levendige oase waar men kan ontspannen, sporten en samenkomen. Het Hondsrugpark heeft een centrale ligging met alles binnen handbereik en een ongekende bereikbaarheid per openbaar vervoer, zo ligt het vlakbij het evenementengebied van ArenA en ZiggoDome en ben je binnen een kwartier in het centrum van Amsterdam.

Programma
De nieuwbouwontwikkeling kent een gemixt programma met verschillende types zelfstandige wooneenheden, variërend van studio’s en duplexwoningen tot twee-, drie- en vierkamerappartementen met metrages van 30 m2 tot 120 m2. Alle woningen zijn voorzien van een buitenruimte, zelfstandig dan wel collectief. De voorzieningenplint van 1.000 m2 heeft een gebiedsondersteunende functie en krijgt binnenkort definitief invulling.

In december 2021 wordt gestart met de bouw, de oplevering staat gepland voor Q4 2024.