Definitief ontwerp Amstel NEXT goedgekeurd door supervisie

Certitudo Capital verkrijgt goedkeuring van supervisie van gemeente Amsterdam voor het definitieve ontwerp van het  kantoorgebouw Amstel NEXT. Het unieke kantoorgebouw van ca. 10.000 m2 ligt aan de Hettenheuvelweg 26 en heeft een innovatief ventilatiesysteem dat pandemie werend werkt. De bouwvergunning wordt eind dit jaar verwacht, waarna de realisatie van dit kantoor in Hondsrugpark kan beginnen.

Amstel III
Het voormalige kantorenpark Amstel III maakt plaats voor een bruisende stadswijk waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Er worden tot 2040 meer dan 2.000 woningen en voorzieningen toegevoegd. Ook de openbare ruimte wordt aangepakt: mensen die hier gaan wonen en werken kunnen straks onder andere genieten van het enorme Hondsrugpark. De centrale groene oase van Amstel III die ruim 36.000 m2 telt. Amstel NEXT is gelegen nabij zowel dit park als een groene binnentuin.

 

Amstel NEXT
Het ontwerp omvat vele bijzonderheden zoals uitzonderlijk grote en flexibel in te delen vloervelden, een koffielounge en restaurant in de plint en een drietal riante dakterrassen met ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Het gebouw draagt het energielabel A++++ en een BREEAM-NL ‘Excellent’ certificering.

 

Toekomstbestendig
Om kantoorgebruikers ook in de toekomst een gezonde werkomgeving te kunnen bieden, wordt Amstel NEXT onder andere uitgerust met een innovatief nieuw ventilatiesysteem waarbij lucht niet uit het plafond, maar uit de vloer komt. De ramen in alle kantoorruimten kunnen bovendien worden geopend. Mede hierdoor kunnen toekomstige gebruikers van Amstel NEXT optimaal profiteren van een toekomstbestendig en veilig kantoorgebouw. Want zoals Daphne Pronk, Head of Agency bij JLL stelt: “Experts waarschuwen dat deze pandemie geen incident is, maar een voorbode voor meer pandemieën. We creëren daarom geen coronawerend, maar een pandemiewerend kantoor. De aanpassingen aan het ontwerp en de keuze voor het innovatieve ventilatiesysteem dragen bij aan het bereiken van het hogere doel: het creëren van een ultiem toekomstbestendig kantoorgebouw.”

 

Gebruiker
Naar een geschikte gebruiker wordt door JLL en Colliers gezocht: “Met alle veranderingen van het laatste jaar zijn zowel het zoekprofiel van de ideale gebruiker als de vraag vanuit de gebruiker veranderd. Wij zijn op zoek naar een gebruiker wiens visie en ambities aansluiten bij de visie en ambities die Certitudo Capital heeft met Amstel NEXT,” aldus Olivier Verburgt, Director Agency bij Colliers.

 

De bouwvergunning voor Amstel NEXT wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht, waarna wordt gestart met de bouw.