25% van woningen Hondsrugpark voor woningzoekenden uit Zuidoost

In Hondsrugpark worden de komende jaren vijfduizend woningen gebouwd. Het streven is om minimaal een kwart van de woningen te verhuren aan woningzoekenden uit Zuidoost. Dat staat in de intentieovereenkomst die de gemeente Amsterdam en Stichting Hondsrugpark op woensdag 9 december tekenden.

De projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers in Hondsrugpark vinden het belangrijk dat de nieuwe wijk verbonden is met de andere buurten in stadsdeel Zuidoost. Dit vindt de gemeente ook belangrijk. Nieuwe wijken, zoals Hondsrugpark, moeten een natuurlijk onderdeel van het stadsdeel worden.

Om welke woningen gaat het?

Het streefpercentage van 25% geldt zowel voor de sociale, middeldure als vrijesectorhuurwoningen die door leden van de Stichting Hondsrugpark worden gerealiseerd. Ook woningzoekenden van buiten het stadsdeel kunnen zich inschrijven. Dirk de Jager, portefeuillehouder Bouwen en Wonen van stadsdeel Zuidoost : “Voorinschrijven sluit mensen van buiten het stadsdeel dus niet uit, maar vergroot de kansen voor de inwoners van Zuidoost. We hopen in de nabije toekomst meer vastgoedpartijen bij dit initiatief te betrekken.”  

Meer weten? Kijk de live uitzending op 16 december

Op woensdag 16 december om 18.30 uur is er een speciale live uitzending vanuit New Metropolis Zuidoost. Tijdens deze uitzending hoor je meer over de regeling. Wil je tijdens het kijken ook graag een vraag kunnen stellen? Meld je dan van tevoren aan voor de bijeenkomst. De sprekers op deze avond zijn:

  • Dirk de Jager, portefeuillehouder Bouwen en Wonen van stadsdeel Zuidoost
  • Wendy Alba, getogen in Zuidoost, maar woont nu in IJburg
  • Mehtap Karasu, programmamanager 1Zuidoost, gemeente Amsterdam
  • Dewi Anakram, Asset Manager Amvest

Bekijk de uitzending hier