Digitale inloopbijeenkomst op 2 juni: Amstel III geeft energie!

Amstel III groeit, ontwikkelt en bruist van de energie! Het is nu nog een kantorengebied, maar het gebied verandert de komende jaren in een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Tegelijkertijd willen we Amstel IIII toekomstbestendig maken wat klimaat betreft en zoeken we naar duurzame energieoplossingen. Graag nodigen wij u uit om hierover mee te denken tijdens onze digitale inloopbijeenkomst op 2 juni om 16.00 uur.

Team Amstel III, ZO!City en New Metropolis Zuidoost hebben gezamenlijk een interessant programma samengesteld met als thema “Amstel III geeft energie”. We gaan het hebben over de ontwikkelingen in het gebied. Er worden tot 2025 zo’n 5.000 woningen gebouwd tussen JC ArenA en het AMC UMC. Dit aantal kan tot 2040 oplopen tot 15.000. Hier horen ook toegankelijke openbare voorzieningen en een prettige openbare ruimte bij. Zo komen er winkels, veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor sport en recreatie.

Daarnaast gaan we graag met u in gesprek over kansen om van Amstel III een duurzame wijk te maken, waarbij energie een belangrijke rol speelt. Stel je voor: in Amstel III rijden in 2030 alleen uitstootvrije auto’s, is het een stuk stiller en is de lucht gezonder dan in 2020. In 2025 wordt geen gebouw meer verwarmd met aardgas. In 2050 kunnen we zonder kolen, gas en olie, dan halen we onze energie uit zon, water, planten en de warmte komt van de aarde zelf. In Amstel III zou het zomaar de toekomst kunnen zijn.

Graag zien we u 2 juni aanstaande vanaf 16:00 uur. Heeft u op voorhand al vragen over de ontwikkeling van Amstel III dan kunt u die vragen vast insturen via info@zocity.nl. U kunt ook meepraten op 2 juni, daarvoor gebruikt u het online programma Zoom. De link hiervoor vindt u hier. Mocht u er niet bij kunnen zijn, dan kunt u de uitzending via deze link op een later moment terugkijken.