Denk mee over de openbare ruimte rondom Hondsrugpark

Gemeente Amsterdam pakt de openbare ruimte rondom de Hogehilweg en de Molenwetering aan. Er komt ruimte voor groen, zit- en speelplekken en het opvangen van regenwater. Er komen betere routes voor fietsers en voetgangers, en de auto krijgt een minder belangrijke rol. De voorlopige ontwerpen van de Hogehilweg en Molenwetering zijn uitgewerkt. Je kunt hierop reageren t/m 31 december 2021.

 

In Amstel III, waar Hondsrugpark deel van uit maakt, gaat de gemeente in verschillende gebieden aan de slag. Als elk nieuwbouwproject klaar is, wordt de openbare ruimte ingericht. Hiervoor worden twee ontwerpen gemaakt:

  • In het voorlopig ontwerp legt de gemeente het toekomstbeeld van de straat vast.
  • In het voorlopig ontwerp fase 1 legt de gemeente de openbare ruimte vast als een bouwproject klaar is. Dit is een eerste stap naar het toekomstbeeld.

Het bouwproject SPOT is nu in volle gang. Als deze gebouwen klaar zijn, gaat de gemeente ook de openbare ruimte inrichten. De voorlopige ontwerpen van de Hogehilweg en Molenwetering zijn uitgewerkt. Je kunt daar tot en met 31 december 2021 op reageren.

Voorlopig ontwerp Hogehilweg

De Hogehilweg tussen de Hondsrugweg en het kruispunt met het A&O hostel wordt een levendige buurtstraat met brede stoepen, ruimte voor groen en zitplekken die een natuurlijk onderdeel zijn van de buitenruimte. Er komt één rijstrook voor tweerichtingsverkeer met een maximum snelheid van 30 km/u. Fietsers rijden op de weg en auto’s krijgen een minder belangrijke rol. Bezoekers stallen hun fiets op straat. Parkeerplaatsen voor auto’s en stallingen voor fietsen van bewoners en werknemers krijgen een plek in de garages in de gebouwen.

Voorlopig ontwerp Molenwetering

De zuidelijke oever van de Molenwetering tussen de Hondsrugweg en de bestaande brug wordt een aangename, groene plek om te ontspannen en te bewegen. Langs de gevel komt een brede strook waar de ingangen van de gebouwen op aansluiten. Langs de waterkant komt een gebied met trappen om te zitten of om in en uit een kano of sup te stappen. En over de Molenwetering komt een nieuwe brug die SPOT met de Amsterdamse Poort verbindt. Op de kade komt veel ruimte voor groen en het wordt ook autoluw.

Op de website van de gemeente Amsterdam vind je meer informatie over Amstel III.