Bouw van SPOT Amsterdam feestelijk van start

Wethouder Laurens Ivens sloeg op 2 juni samen met initiatiefnemers van SPOT de eerste paal. De bouw van in totaal zo’n 1.090 woningen, 13.000 m² kantoren en 4.000 m² voor kleinschalige winkels, horeca en sportvoorzieningen wordt hiermee gestart.

SPOT is een initiatief van COD en DUQER. Amvest heeft namens Aegon Nederland 820 huurwoningen in SPOT gekocht, waarvan 110 sociale huurwoningen en 525 huurwoningen in het middensegment. Ook heeft Amvest 13.000 m² kantoorruimte en voorzieningen aangekocht in SPOT. Er komen daarnaast 270 koopwoningen, waarvan de verkoop start in 2022. Medio 2024 worden de eerste huurwoningen opgeleverd, de koopwoningen begin 2025.

Ambities worden waargemaakt
Wethouder Laurens Ivens van de gemeente Amsterdam is zeer verheugd dat SPOT nu daadwerkelijk van start gaat. Randy van den Broek, projectdirecteur van SPOT, sluit zich daarbij aan: “Met de officiële start-bouw voor de 1e fase maken COD en DUQER hun ambities waar. Het is een belangrijk moment voor de grootschalige transformatie van het nu nog monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg naar een levendige woon- en werklocatie.” Als belangrijkste investeerder in SPOT is Amvest trots op deze nieuwe aanwinst voor de portfolio bij monde van CEO Heleen Aarts: “We zijn trots dat we met SPOT bijdragen aan de transitie van dit gebied.”

Ben je geïnteresseerd in een woning in SPOT? Klik hier voor meer informatie, of bezoek de website van SPOT Amsterdam.