The Ensemble: 529 nieuwe woningen in Amstel III

In het gebied tussen de Johan Cruijff ArenA en Amsterdam UMC wordt dit jaar nog gestart met de werkzaamheden voor de bouw van The Ensemble. Twee woontorens van 115 en 98 meter hoog vormen hier een iconisch samenspel, met in totaal 592 nieuwe appartementen.

Amstel III, zo heet het gebied ten zuiden van de Johan Cruijff ArenA. Het was altijd een kantorengebied en vooral bekend van een Zweeds woonwarenhuis. Dat verandert compleet. Amstel III wordt een groene en levendige woonwijk voor duizenden Amsterdammers. De bouw van de woontorens van The Ensemble zijn daarin een nieuwe stap. De 592 nieuwe woningen zijn onderverdeeld in:

  • 415 middeldure woningen
  • 59 sociale huurwoningen
  • 118 vrije sectorwoningen

Huisarts en jongerenpodium

Als er zo veel mensen op een plek komen wonen, moet het met de voorzieningen ook goed zitten. Daarom komt er onder de woontorens ruimte voor een gezondheidscentrum met huisarts en apotheek, kantoorruimte, horeca, een jeugdtalentcentrum en andere voorzieningen. Jongeren uit Zuidoost krijgen daar letterlijk een eigen podium waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen.

Koel in de zomer

De woontorens worden duurzaam gebouwd door ontwikkelaar Great Grey Investments. De gebouwen wekken straks zelf energie op: er komen zonnepanelen en er komt een warmte-koudeopslag. Daarmee kan het gebouw in de zomer koel worden gehouden en in de winter warm. Gemeente Amsterdam ziet de komende jaren graag dat gebouwen net zoveel leveren als ze gebruiken. The Ensemble past uitstekend bij deze ambitie.

Lees het gehele artikel van Gemeente Amsterdam hier.