The Ensemble: 592 nieuwe huurwoningen in Hondsrugpark

Aan de Karspeldreef 14-16 staan nu nog kantoorgebouwen, maar daar komt snel verandering in. Dit jaar nog wordt gestart met de bouw van The Ensemble: twee woontorens van 115 en 98 meter hoog met in totaal 592 appartementen. 

De woontorens van The Ensemble zijn een nieuwe stap in de transformatie van het gebied ten zuiden van de Johan Cruijff ArenA. De 592 nieuwe woningen bestaan uit:

  • 415 middeldure huurwoningen
  • 59 sociale huurwoningen
  • 118 vrije sector huurwoningen

Huisarts en jongerenpodium
Als er zo veel mensen op een plek komen wonen, moet het met de voorzieningen ook goed zitten. Daarom komt er onder de woontorens ruimte voor een gezondheidscentrum met huisarts en apotheek, kantoorruimte, horeca, een jeugdtalentcentrum en andere voorzieningen. Jongeren uit Zuidoost krijgen daar een eigen podium waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen.

Koel in de zomer
De woontorens worden duurzaam gebouwd door ontwikkelaar Great Grey Investments. Dankzij zonnepanelen en een warmte-koudeopslag kunnen de gebouwen straks zelf energie opwekken. Daarmee kan het gebouw in de zomer koel worden gehouden en in de winter warm. De gemeente Amsterdam ziet graag dat gebouwen net zoveel leveren als ze gebruiken. The Ensemble past uitstekend bij deze ambitie.

Meer weten over de woningen? Bekijk de projectpagina.